Η εταιρεία

1976

O Ιωάννης Μιχάλαρος έχει αποφοιτήσει ως Οπτικός και παράλληλα εργάζεται στο ΟΜΟΠΤΙΚ, ένα κατάστημα οπτικών στο Κολωνάκι. Η εμπειρία και οι εικόνες που αποκτάει εκεί -από την αισθητική μέχρι τη σχέση του με το κοινό- τον βοηθούν να διαμορφώσει καλύτερα το όραμά του για τον δικό του επαγγελματικό χώρο. Έναν χώρο που θ’ ανοίξει τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς στα Μέγαρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ως ο πρώτος οπτικός στην περιοχή, ήξερε ότι αυτόματα όριζε τον πήχη σε κάθε παράμετρο: το στιλ του καταστήματος, τις επιλογές των brands που θα παρουσίαζε, την ποιότητα των φακών, τις υπηρεσίες, το επίπεδο εξυπηρέτησης. 

 

Στην προσπάθειά του αυτή, δεν ήταν μόνος. Αρχικά, αφοσιωμένη συνοδοιπόρος από το ξεκίνημα και για 25 χρόνια υπήρξε η γυναίκα του, Μαρία Θεοδοσίου. Οπτικός και η ίδια, μοιράστηκαν τόσο το όραμα για το παρόν και το μέλλον του καταστήματος, όσο και την προσήλωση για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού. Ακολούθησαν τα τρία τους παιδιά: ο Κωνσταντίνος, η Εβάνα και η Άσπα. Από τότε που μπορούν να θυμηθούν τους εαυτούς τους, ήταν παρόντα παντού: στο κατάστημα, σε δειγματισμούς, σε προϊοντικές εκθέσεις. Ζώντας από κοντά τους γονείς και το πάθος τους, ήταν θέμα χρόνου να μπολιαστούν απ’ αυτό, με τις δύο κόρες να έχουν σήμερα τους βασικούς ρόλους στην οικογενειακή επιχείρηση: Η Εβάνα ως επιστήμων Οπτικός–Οπτομέτρης, και η Άσπα ως General Manager. 


Από τον πρώτο πελάτη του Ιωάννη Μιχάλαρου -τον 8χρονο τότε Λουκά Ζάλη για τα πρώτα του γυαλιά οράσεως- μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει πολλά. Η επέκταση της παρουσίας στη Δυτική Αττική με νέα σημεία, το -ιδιόκτητο πλέον- τετραώροφο κατάστημα στην καρδιά των Μεγάρων το 2006, η online παρουσία. Κάποια άλλα πάλι, παραμένουν σταθερά. Την εποχή της μόνιμης καταπόνησης των ματιών από κάθε είδους οθόνη, την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και τις συνθήκες της καθημερινότητας, τα Οπτικά Μιχάλαρος με την εμπειρία και τη γνώση τους, δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης με το κοινό τους χάρη σ’ έναν ιδανικό συνδυασμό: πρωτοποριακό στιλ, κορυφαία ποιότητα φακών και κρυστάλλων, αξιόπιστη επιστημονική προσέγγιση και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Φυσικά, μέσα από ένα πλήρες εύρος προϊόντων και υπηρεσιών: Σκελετούς ηλίου και οράσεως, οφθαλμικούς φακούς και φακούς επαφής, προϊόντα οφθαλμικής φροντίδας, βοηθήματα χαμηλής όρασης, visiontraining*, αξεσουάρ γυαλιών, αθλητικούς σκελετούς, γυαλιά προστασίας, επισκευή και αναπαλαίωση σκελετών.

Σας καλωσορίζουμε σε μια μοναδική εμπειρία αναγνώρισης της τέλειας όρασης. Αυτής που αξίζουν τα μάτια σας, «ντύνοντάς» τα με ποιοτικούς οφθαλμικούς φακούς και αναδεικνύοντας την προσωπικότητά σας με τον ιδανικό σκελετό.

Η δύναμη της επιστήμης -και το πώς μπορεί ν’ αλλάξει την καθημερινότητα αλλά και τη ζωή τού καθενός μας- ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μου χάρισαν οι γονείς μου. Έτσι, αφού σπούδασα Οπτικός-Οπτομέτρης Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, εκπαιδεύτηκα επιπλέον στο κομμάτι της εφαρμογής φακών επαφής και βοηθημάτων χαμηλής όρασης, αλλά και το VisionTraining -μια μοναδική πρακτική βελτίωσης της όρασης μικρών και μεγάλων. Ως υπεύθυνη στο τομέα του εργαστηρίου των Οπτικών Μιχάλαρος, είναι χαρά μου που βλέπω τη δύναμη της επιστήμης μου να μετατρέπεται σε χαμογελαστά βλέμματα.

Η επαφή των δικών μου με το κοινό ήταν μια εικόνα οικεία σε μένα από πολύ μικρή ηλικία. Κάθε μέρα ήταν γεμάτη από μικρά, αλλά ουσιαστικά μαθήματα επικοινωνίας, αλλά και επαφή με το επιστημονικό κομμάτι του επαγγέλματος. Σπουδάζοντας Κοινωνική θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εκτεταμένη εκπαίδευση στον ανθρωπιστικό τομέα, αναγνώριζα όλο και περισσότερο αυτό που διέκρινε τους γονείς μου: η προσήλωση όχι απλά στον πελάτη ή τον συνεργάτη, αλλά τον Άνθρωπο. Σήμερα, ως General Manager πλέον των "Οπτικών Μιχάλαρος", ξέρω πως κάθε μέρα είναι και μια ευκαιρία για το καλύτερο -επιστημονικά, αισθητικά, αλλά κυρίως ανθρώπινα.