Όροι χρήσης

Εφαρμογή

Η παρούσα Σύμβαση καλύπτει αποκλειστικά κάθε πώληση προϊόντων μέσω του ιστοτόπου (website) www.michalaros.gr της εταιρείας με διακριτικό τίτλο “Οπτικά Μιχάλαρος Ο.Ε” που εδρεύει στα Μέγαρα Αττικής 28ης Οκτωβρίου 79 ,τηλ:22960.22477, με  Α.Φ.M: 800541107 και αρ. Γ.Ε.ΜΗ:128438609000. Οποιεσδήποτε αποκλίσεις από αυτήν την Σύμβαση πρέπει να επιβεβαιώνονται από την “Οπτικά Μιχάλαρος” εγγράφως. Οποιοιδήποτε άλλοι Όροι χρήσης αποκλείονται ρητώς. Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους που εδώ διατυπώνονται , χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους οφείλει να απόσχει από τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και από κάθε συναλλαγή με αυτό. Αποστολή της παραγγελίας σας συνεπάγεται αποδοχή της παρούσας Σύμβασης και όλων των όρων αυτής.

Παραγγελίες

Οι παραγγελίες πρέπει να λαμβάνονται εγγράφως ή ηλεκτρονικά διά της συμπληρώσεως και αποστολής της σχετικής Φόρμας Παραγγελίας που υπάρχει στον ιστότοπο www.michalaros.gr και είναι δεσμευτικές μόνον εφόσον έγιναν δεκτές από την “Οπτικά Μιχάλαρος” έπειτα από σχετική ενημέρωση της κατάστασης παραγγελίας που θα λάβετε με την Επιβεβαίωση Παραγγελίας, η οποία καταγράφεται στα συστήματα της michalaros.gr, εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη και αποστέλλεται με e-mail κατόπιν υποβολής της παραγγελίας. Η παραγγελία σας θεωρείται δεσμευτική όταν στην κατάσταση παραγγελίας υπάρχει η ένδειξη «Σε επεξεργασία». Η κατάσταση της παραγγελίας ενημερώνεται συνεχώς καθώς και όταν προκύπτουν αλλαγές κατά την διαχείριση της παραγγελίας σας. Υποχρεούστε να ελέγξτε την Επιβεβαίωση Παραγγελίας και να ενημερώσετε αμέσως την michalaros.gr (το αργότερο εντός 2 ωρών από την ώρα λήψης της ηλεκτρονικής ειδοποίησης Επιβεβαίωσης Παραγγελίας) εγγράφως για οποιοδήποτε λάθος, αλλιώς τα στοιχεία που αναφέρονται στην Επιβεβαίωση Παραγγελίας θα εφαρμοσθούν σε αυτήν την Σύμβαση. Πριν από την αποστολή της Φόρμας Παραγγελίας λάβατε γνώση των εξής στοιχείων:
Στις αναγραφόμενες τιμές των διάφορων προϊόντων που αποτυπώνονται στις σελίδες του ιστοτόπου συμπεριλαμβάνεται το νόμιμο Φ.Π.Α.

Τρόποι πληρωμής

Μπορείτε να επιλέξετε τρεις τρόπους για την πληρωμή της παραγγελίας σας.

  1. .Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
  2. .Πληρωμή κατά την παράδοση (αντικαταβολή)
  3. .Πληρωμη μέσω πιστωτικής η χρεωστικής κάρτας (μέσω Paypal)

Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να μας καταθέσετε το πόσο της παραγγελίας σας στον εξής λογαριασμό

Τράπεζα: Pireaus Bank
Όνομ/μο: Οπτικά Μιχ’αλαρος Ο.Ε
Αρ. Λογαριασμού : 6275-125974-121  IBAN : GR050 1712 75000 6275 125974 121
η παραγγελία σας θα αποσταλεί όταν γίνει επιβεβαίωση της πληρωμής, στέλνοντάς μας το καταθετήριο με fax ή με e-mail.

Στην περίπτωση αντικαταβολής η παραγγελία σας θα αποσταλεί την ίδια ημέρα(εφοσον η παραγγελία σας γινει έως τις 14:00) ή την επόμενη εργάσιμη.

Τέλος στην περίπτωση πληρωμής μεσω πιστωτικης η χρεωστικης καρτας συνδεεστε αυτοματα στο ασφαλες περιβαλλον συναλλαγων της Viva Payments

Τρόπος αποστολής

Ο τρόπος αποστολής γίνεται μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών (courier) και η χρέωση είναι 4.00 €. Για παραγγελίες άνω των  100,00 € η αποστολή είναι δωρεάν.

Διαθεσιμότητα προϊόντων

Στο ηλεκτρονικό  μας κατάστημα προσπαθούμε να απεικονίσουμε με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια την διαθεσιμότητα των προϊόντων μας. Ωστόσο, οι διαθεσιμότητες των προϊόντων αναφέρονται ενδεικτικά και δεν είναι δεσμευτικές. Διεκπεραιώνουμε την παραγγελία σας μέσα στο πλαίσιο των διαθέσιμων αποθεμάτων μας. Σε περίπτωση που ένα από τα προϊόντα μας δεν είναι διαθέσιμο στο απόθεμά μας, δεσμευόμαστε να σας επικοινωνήσουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της παραγγελίας πληροφορώντας σας για την προθεσμία εντός της οποίας θα μπορεί να σας παραδοθεί το προϊόν.

Τιμές

Οι τιμές σε όλα τα προϊόντα και πακέτα προσφοράς συμπεριλαμβάνουν Φ.Π.Α. 24%.

Παράδοση / Κυριότητα / Κίνδυνος

Τα προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν οπουδήποτε εντός της Ελληνικής επικράτειας. Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν στον τόπο που μας έχετε υποδείξει στην Φόρμα Παραγγελίας με υπηρεσία ταχυμεταφορών (courier). Οι παραπάνω χρεώσεις αφορούν περιοχές που δεν χαρακτηρίζονται από την συνεργαζόμενη εταιρεία ταχυμεταφορών ως δυσπρόσιτες. Για περιοχές που βρίσκονται εκτός δικτύου εξυπηρέτησης (courier) και χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες, τα έξοδα αποστολής ενδέχεται να διαφοροποιηθούν. Σε αυτή την περίπτωση θα ενημερωθείτε μέσω e-mail ή τηλεφώνου μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών για το κόστος.
Η κυριότητα στο Προϊόν μεταβιβάζεται μετά την πλήρη εξόφληση ενώ ο κίνδυνος μετατίθεται κατά την παράδοση.
Οι παραγγελίες σας αποστέλλονται από την επόμενη ημέρα της παραγγελίας και συνήθως παραδίδονται εντός 1 ή 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αποστολής.
Όλα το προϊόντα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα είναι ετοιμοπαράδοτα εκτός και αν αναγράφεται στο προϊόν το αντίθετο.

Εγγύηση

Η michalaros.gr δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για προϊόντα τρίτων (προϊόντα που δεν κατασκευάζονται ή/και συναρμολογούνται από ή για λογαριασμό της michalaros.gr, και τα οποία η michalaros.gr απλά μεταπωλεί) . Όλα τα προϊόντα συνοδεύονται από την γνήσια συσκευασία τους όπου αυτή παρέχεται από τον κατασκευαστή. Υπάρχει ενδεχόμενο το προϊόν να μην έχει την γνήσια θήκη του λόγω παλαιότητας ή σπανιότητας (γυαλιά vintage) όπου αυτό αναγράφεται. Η michalaros.gr δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό.

Στα γυαλιά οράσεως δίδεται εγγύηση από την michalaros.gr μόνο για τους φακούς η οποία ισχύει για 1 (ένα) έτος από την ημερομηνία αγοράς. Η εγγύηση καλύπτει κάθε αστοχία υλικού ή βλάβη που προκύπτει από την χρήση του. Η χρήση των φακών έχει προδιαγραφές και είναι συγκεκριμένη. Η εγγύηση δεν ισχύει όταν αξιολογηθεί πως η φθορά ή βλάβη οφείλεται στην κακή χρήση του καταναλωτή και την ευθύνη την φέρει ο ίδιος. Μπορείτε να διαβάσετε μερικές συμβουλές για τα παραπάνω στην υποσελίδα “Χρήσιμες Συμβουλές”.

Ανωτέρα Βία

Η michalaros.gr δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα της michalaros.gr ή οφείλονται σε ανωτέρα βία και θα δικαιούται παράταση του χρόνου για την εκτέλεση. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να είναι απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, προβλήματα των προμηθευτών / μεταφοράς / παραγωγής, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές. Εάν τέτοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των 2 μηνών, η παρούσα Σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση.

Οι υποχρεώσεις σας ως Πελάτης

Είστε υπεύθυνοι για:
Την επιλογή προϊόντος σας και την καταλληλότητά του για τους σκοπούς σας.

Υπαναχώρηση – Επιστροφές Προϊόντων – Δικαιώματα Καταναλωτών

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων.
Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί/αλλοιωθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο.
Επιστροφές γίνονται δεκτές με την προϋπόθεση ότι:
Επικοινωνήσατε  εως και 14 ημέρες μετά την παραλαβή των προϊόντων με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.
Τα προϊόντα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους. Το προϊόν συνοδεύεται από την απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο.

Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2296022477 ή με fax στο 2296022472 ή μέσω e-mail στο info@michalaros.gr αναφέροντας ημερομηνία και αριθμό παραστατικού αγοράς εντός της ως άνω προθεσμίας. Υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβετε έγγραφη έγκριση επιστροφής από την michalaros.gr, η διεύθυνση στην οποία πρέπει να σταλούν τα προϊόντα προς επιστροφή είναι: 28ης Οκτωβρίου ΜΕΓΑΡΑ ΤΚ. 191 00 , ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ “michalaros.gr επιστροφή”.
Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, κλπ). Στην περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα αμέσως μετά την παράδοση την ίδια ημέρα ή την επόμενη εργάσιμη στο 2296022477 ή με fax στο 2296022472 ή στο info@michalaros.gr.
Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων και αναλόγως με τον τρόπο που επιλέξατε να πληρώσετε την παραγγελία σας, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 7 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα. Η επιστροφή μπορεί να γίνει και με πίστωση του λογαριασμού σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα που θα γνωστοποιήσετε στην michalaros.gr. Η παρούσα Σύμβαση δεν επηρεάζει οποιαδήποτε δικαιώματα καταναλωτών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Εξαιρέσεις του Δικαιώματος Υπαναχώρησης

Το δικαίωμα Υπαναχώρησης δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που εξαιρούνται από την κείμενη νομοθεσία και νομολογία, όπως προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί για εσάς με δικές σας προδιαγραφές, υπηρεσίες που έχουν ήδη εκτελεστεί, προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους υγείας, κλπ. Σε περίπτωση καταχώρισης (registration) του προϊόντος σε οποιοδήποτε σύστημα δεν είναι δυνατή η υπαναχώρηση. Επίσης, στις περιπτώσεις που η σύμβαση δε συνάπτεται από απόσταση, αλλά κατόπιν επίσκεψής σας στο φυσικό μας κατάστημα δεν έχετε δικαίωμα υπαναχώρησης.

Ακυρώσεις

Μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την παραγγελία σας μέσω τηλεφώνου στην michalaros.gr, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία μας δεν έχει κάνει τη αποστολή. Εάν έχει αρχίσει η διαδικασία αποστολής και ζητήσετε ακύρωση της παραγγελίας ή μέρος αυτής, η michalaros.gr θα επιχειρήσει να ακυρώσει αυτά που ζητήθηκαν, αλλά δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η παραγγελία θα ακυρωθεί εφόσον αυτό εξαρτάται από το στάδιο της επεξεργασίας της παραγγελίας. Στην περίπτωση αυτή και ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της παραγγελίας σας θα σας ενημερώσουμε για τις επιλογές που έχετε.

Προσωπικά Δεδομένα

H michalaros.gr σέβεται τα προσωπικά σας δεδομένα και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, εκμισθώνει, ανταλλάσσει, ή με οποιονδήποτε τρόπο προβαίνει σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων και των πληροφοριών που μας εμπιστεύεστε. Μετά από αίτησή σας, τα προσωπικά σας στοιχεία διαγράφονται οριστικά και δεν παραχωρούνται ούτε χρησιμοποιούνται από κανέναν.

Πνευματική Ιδιοκτησία

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της michalaros.gr και των τρίτων μερών που αυτό νόμιμα συναλλάσσεται. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή σχεδίων, αντιγραφή ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο προσβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για τα έργα που εμφαίνονται στην παρούσα ιστοσελίδα.

Τροποποίηση των όρων της παρούσας σύμβασης

H michalaros.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών. Η τροποποίηση ή ανανέωση θα ισχύει από την στιγμή που θα ενημερωθεί σχετικά το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή.

Διάφορα

Εάν οποιοδήποτε τμήμα της παρούσας Συμβάσεως αποδειχθεί άκυρο ή ανεφάρμοστο με απόφαση δικαστηρίου, η υπόλοιπη Σύμβαση θα συνεχίσει να ισχύει. Η michalaros.gr δύναται να συνάψει συμφωνία για την ανάθεση των υποχρεώσεών της σε κατάλληλο τρίτο πρόσωπο. Σε αντίθετη περίπτωση, κανένα μέρος δεν θα δικαιούται να εκχωρήσει ή μεταβιβάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις του. Όλες οι κοινοποιήσεις πρέπει να γίνονται εγγράφως (δια χειρός, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, fax ή επιστολή μέσω ταχυδρομείου πρώτης κατηγορίας, η οποία θα θεωρείται παραδοθείσα 48 ώρες μετά την ταχυδρόμησή της).

Ισχύον Δίκαιο – Δικαιοδοσία

Η παρούσα Σύμβαση θα διέπεται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών, και θα υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Αθήνας.