Υγεία ματιών

Blue light

Το υπεριώδες και το μπλε ιώδες φως βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους λόγω του ηλίου και σε σε εσωτερικούς χώρους λόγω του τεχνιτού φωτός (led φωτισμός) καθώς και των ηλεκρονικών συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα , ηλεκτρονικούς υπολογιστές , tablet. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν από την υπερβολική έκθεση σε επιβλαβές φως στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Κάποιοι από τους κινδύνους της έκθεσής μας στο μπλε ιώδες φως είναι οι εξής:

Ψηφιακή καταπόνηση ματιών

Είναι το αποτέλεσμα της πολύωρης χρήσης H/Y , Tablet , Smartphone μιας και οι χρήστες τείνουν να ανοιγοκλείνουν λιγότερο συχνά τα μάτια τους απο το κανονικό κάτι που πυροδοτεί τη κούραση των ματιών μιας και η έκθεση στο επιβλαβές φως είναι μεγάλη.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ :
Ξηροφθαλμία, ερεθισμένα μάτια, κουρασμένα μάτια, πονοκέφαλος, κουρασμένοι μυς προσώπου

Ηλιακή Εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας

Είναι η νούμερο ένα αιτία απώλειας όρασης.Συμβαίνει όταν μια δομή στο πίσω μέρος του ματιού μας , η ωχρά κηλίδα καταστρέφεται καθώς μεγαλώνουμε. Το αποτέλεσμα είναι ότι χάνουμε την ικανότητα να βλέπουμε το κέντρο του οπτικού μας πεδίου.Μπορεί να εξακολουθούμε να βλέπουμε πράγματα που είναι σε απόσταση αλλά οι λεπτομέρειες είναι θολές.

Για την αποφυγή των παραπάνω κινδύνων συνιστάται η χρήση θεραπευτικών γυαλιών που έχουν αξιόπιστους φακούς οι οποίοι φιλτράρουν το επιβλαβές μπλε φως και επιτρέπουν μόνο το ευεργετικό φως.

Αφαιθείτε στη πολυετή εμπειρία μας και στο επιστημονικό μας προσωπικό όπου εξατομικευμένα θα σας προτίνει τη καλύτερη λύση προστασίας των ματιών σας.