Γυαλιά οράσεως

Γυαλιά ανά ηλικιακή ομάδα

Βρέφη και Παιδιά

Τα γυαλιά οράσεως είναι πολύτιμο βοήθημα ώστε το οπτικό σύστημα να αναπτυχθεί σωστά. Ο οφθαλμολογικός έλεγχος σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα πρέπει να γίνεται ως εξής:

 • Αμέσως μετά τη γέννηση από το παιδίατρο
 • Στους 9-12 μήνες
 • Στην ηλικία των 3 ετών
 • Κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς

Αφού ο παιδοφθαλμίατρος καθορίσει τη συνταγή των γυαλιών στη κατάλληλη διόρθωση έπειτα ο οπτικός / οπτομέτρης μας θα επιμεληθεί την ορθή κατασκευή τους.
Εξατομικευμένα προσεγγίζουμε το κάθε περιστατικό και φροντίζουμε πάντα την επιλογή του καταλληλότερου σκελετού που πρέπει να πληρή συγκεκριμένες προδιαγραφές καθώς και οφθαλμικού φακού.

Οι φακοί πρέπει να είναι πάντα από ελαφρά και άθραυστα ποιοτικά υλικά ώστε να εξασφαλίζουν τη τέλεια όραση αλλά και την ασφάλεια.

Εφηβεία 12 έως 20 ετών

Η εφηβεία αποτελεί αναμφίβολα την πιο υπερδραστήρια ηλικιακή ομάδα με πλήθος δραστηριοτήτων και ενασχολήσεων αλλά και έντονη ψηφιακή δραστηριότητα.
Παρότι η εφηβεία είναι μια ηλικία που αναπτύσονται διαθλαστικές ανωμαλίες όπως (μυωπία , υπερμετρωπία, αστιγματισμός) και ταυτόχρονα πολύωρη έκθεση στις οθόνες , tablet , smartphone, H/Y , γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε οπτική κόπωση.

Τα συμπτώματα αυτής είναι :

 • πονοκέφαλοι
 • ξηροφθαλμία
 • κουρασμένα μάτια

Συμβουλή μας η επίσκεψη 1 φορά το χρόνο σε οφθαλμίατρο .
O οπτικός / οπτομέτρης μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε εξατομικευμένα τα κατάλληλα για εσας γυαλιά οράσεως προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας.

Στόχος

Να μην καταπονούνται τα μάτια
Καθαρή όραση
Προστασία από το επιβλαβές μπλε φως
Ανθεκτικότητα

Πρώιμη Ενήλικη ηλικία 20 έως 45 ετών

Αναμφισβήτητα η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα με τις περισσότερες και πιο πολυδιάστατες ασχολίες και γνωρίζουμε πόσο καλό είναι να υποστηρίζεται από καθαρή και ευκρινή όραση. Σημαντικό είναι να μην αμελούμε ποτέ τον ετήσιο οφθαλμολογικό έλεγχο για τη μείωση κινδύνων εμφάνισης παθήσεων.

Εξαιτίας της πολύωρης χρήσης H/Y , smartphone , tablet , είναι πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα οπτικής κόπωσης όπως:

 • Πονοκέφαλοι
 • Ξηροφθαλμία
 • Κουρασμένα μάτια

Για την αποφυγή όλων αυτών των συμπτωμάτων είναι σημαντική η επιλογή των κατάλληλων οφθαλμικών φακών σύμφωνα με τις ανάγκες σας.
Ο οπτικός / οπτομέτρης μας θα σας βοηθήσει κάνοντας ένα διαγνωστικό τεστ του τρόπου ζωής σας να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς οφθαλμικό φακό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας.

οι προτάσεις μας
uv blue / eyezen / transitions extractive

Μέση Ηλικία 45 έως 65 ετών

Η αλλαγή στην όραση που παρουσιάζεται συνήθως μετά τα 40 έτη είναι η εμφάνιση της πρεσβυωπίας.
Είναι ένα αναπόφευκτο φυσικό φαινόμενο με συμπτωματολογία τη θολή κοντινή όραση. Η ηλικιακή ομάδα είναι μια ηλικία με πολλαπλές απαιτήσεις , έντονο τρόπο ζωής , κάλυψη πολλαπλών αναγκών εργασιακών , οικογενειακών αλλά και κοινωνικών.
Το επιστημονικό μας προσωπικό εξατομικευμένα θα σας βοηθήσει κάνοντας ένα διαγνωστικό τεστ του τρόπου ζωής σας να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς οφθαλμικό φακό που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας. Τέλεια όραση σε όλες τις αποστάσεις με ένα ζευγάρι γυαλιών.

Στόχος μας:

 • Ευκρινή όραση σε όλες τις αποστάσεις
 • Διευρυμένη κοντινή όραση
 • Ευκρίνεια
 • Άνετη όραση

ΠΟΛΥΕΣΤΙΑΚΑ

Οι πολυεστιακοί φακοί επιτυγχάνουν την ομαλή μετάβαση από τη μακρινή στη μεσαία και τη κοντινή όραση σε ένα μόνο φακό.
Αποτέλεσμα της χρήσης πολυεστιακών φακών είναι η καθαρή όραση σε όλες τις αποστάσεις. Μετά την εμφάνιση της πρεσβυωπίας τα πολυεστιακά γυαλιά αποτελούν τη τέλεια λύση μιας και είναι ότι πιο κοντινό στη φυσιολογική όραση.

Τέλεια όραση σε όλες τις αποστάσεις με ένα σκελετό οράσεως που μας ξεκουράζει από τη κουραστική εναλλαγή δυο γυαλιών μακρινής και κοντινής όρασης.
Τα πολυεστιακά γυαλιά οράσεως μπορούν να είναι και ηλίου αλλά και φωτοχρωμικά. Φωτοχρωμικοί φακοί είναι οι φακοί που προσαρμόζονται αυτόματα στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού. Σε εσωτερικούς χώρους είναι διαυγείς και λευκοί και όταν μεταφέρεστε σε εξωτερικούς χώρους και είστε εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου , σκουραίνουν αυτόματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε ένα ζευγάρι γυαλιά να καλύπτετε όλες σας τις ανάγκες για γυαλιά οράσεως και γυαλιά ηλίου σε ένα μόνο σκελετό

tips για τα τέλεια πολυεστιακά

Πρόσφατη εξέταση από οφθαλμίατρο/ οπτομέτρη.

Στόχος είναι η τέλεια όραση και αυτό απαιτεί ακρίβεια

Σωστή επιλογή σκελετού για κάλυψη της όρασης σε όλες τις αποστάσεις

Οι δικές σας ανάγκες είναι αυτές που καθορίζουν την επιλογή του κατάλληλου τύπου οφθαλμικού φακού η οποία γίνεται με τη βοήθεια του επιστημονικού προσωπικού μας

ΜΕΣΑΙΟΚΟΝΤΙΝΑ Γυαλιά Οράσεως

Τα μεσαιοκοντινά γυαλιά οράσεως είναι κατάλληλα για όσους εργάζονται πολλές ώρες σε θέση γραφείου και υπολογιστή.
Σας επιτρέπουν τέλεια όραση σε απόσταση έως και δυο μέτρα , βελτιώνουν την όραση στη μεσαία απόσταση που βρίσκεται ο υπολογιστής καθώς και η κοντινή απόσταση διαβάσματος.

Στόχος:

 • Τέλος στα κουρασμένα μάτια
 • Προστασία από το μπλε φως
 • Καθαρή μεσαία και κοντινή όραση σε ένα μόνο σκελετό.

Γεροντική Ηλικία 65 και άνω

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα πιθανά φοράτε ήδη πρεσβυωπικά ή πολυεστιακά γυαλιά οράσεως ή γυαλιά μακρινής όρασης.
Πρόταση μας είναι να γίνεται ετήσια τακτική οφθαλμολογική εξέταση καθώς με τη πάροδο της ηλικίας παρουσιάζονται οφθαλμολογικές παθήσεις που επηρεάζουν έντονα την όραση μας.

Πιθανά προβλήματα όρασης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα είναι:

 • Καταρράκτης
 • Γλαύκωμα
 • Ηλικιακή εκφύληση ωχράς κηλίδας
 • Ξηροφθαλμία